· 

Ik beloof mezelf...

Ik beloof mezelf om keuzes te maken waar ik gelukkig van word, om lief voor mezelf te zijn en voor anderen in mijn omgeving. Ik beloof om het beste uit mijn leven te halen, er van te genieten en om minder perfectionistisch te zijn. Wanneer je dingen aan jezelf belooft en afspraken maakt met jezelf of anderen, wordt het duidelijker en lukt het je eerder om het na te streven.

 

Ik beloof mezelf….

 

…. om mijn sterke en minder sterke kanten te accepteren.


Dit is misschien nog wel de belangrijkste belofte om na te streven, jezelf te accepteren in goed en in minder goede tijden. Je positieve en minder positieve kanten, het maakt jou jou. Leer van jezelf te houden zoals je bent, iedereen heeft zijn zwaktes en iedereen doet wel is iets verkeerd. Leuk is anders, maar het hoort eenmaal bij het leven! Accepteer dat je niet alles even goed kan doen, dat je niet overal de beste in kunt zijn of sommige dingen gewoon niet kan.

 

…. dat ik mezelf accepteer zoals ik ben.


Het is lastig, zeker als je kampt met een (eet)stoornis, jezelf helemaal accepteren. Ik ben ervan overtuigd dat het menselijk is om af en toe te denken dat je het anders had kunnen doen, dat het beter kon. Het is goed om kritisch naar jezelf te kijken, maar weet waar de grens ligt. Wanneer je kritisch bent blijf je jezelf ontwikkelen. Helaas is acceptatie niet iets wat ineens aan komt waaien, het is iets wat moet groeien. Zelfacceptatie gaat niet om hoe je eruit ziet of wat je hebt bereikt. Er vaak een heel proces aan vooraf, het kan wel jaren duren voordat je er echt wat van merkt. Maar beloof jezelf voor de volle 100% in te zetten. Het aan jezelf beloven is stap een, daarna komt de rest.

 

 

.…om niet overal controle over te willen hebben.


Er zijn nou eenmaal dingen in het leven waar we geen invloed op hebben en moeten accepteren zoals ze zijn, je moet niet eens overal controle over willen hebben. Het is dus zonde om hier jouw tijd en energie in te stoppen, dat kun je veel beter gebruiken voor dingen waar je wel invloed op hebt en waar jij wel gelukkig van word. Het levert alleen maar frustraties op, als je ergens geen grip op kunt krijgen.

…. om eerlijk te zijn naar jezelf.


Ik denk dat we allemaal wel een moment kunnen bedenken dat je jezelf voor de gek houd, niet eerlijk bent tegen jezelf en maar door blijft gaan. Ik was hier super goed in, ik was niet eerlijk. Ik heb gemerkt dat het me niets oplevert, het zorgt voor stagnatie of dat je verder wegzakt. Het beperkt je in ieder geval in jouw proces om te groeien, om dingen te leren.

 

…. om anderen goed te behandelen.


Jezelf accepteren en goed behandelen is een ding, maar de mensen om je heen verdienen ook een goede behandeling. Want net zoals jij, hebben deze mensen ook hun goede – en minder goede kanten. Behandel een ander zoals jij ook behandeld zou willen worden, Ik ben ervan overtuigd dat hetgeen dat je geeft, dat je dat ooit ook weer terug krijgt.

 

…. om de positieve kanten van het leven te bekijken.


We zijn snel geneigd om naar de negatieve kanten te kijken, maar dat zal alleen maar jouw geluk in de weg staan. Kijk is naar de leuke kanten van het leven, beloof jezelf om hier meer aandacht aan te besteden en zoek naar het mooiste in de dingen die jij doet en ziet.

 

…. om positief te spreken over mezelf.


Wanneer je positief over jezelf praat, ga je je ook beter voelen en ga je alles ook beter in zien. Hetzelfde geld voor negativiteit, dit is iets wat erin sluipt en je dag gaat beheersen. Buiten dat zijn mensen die op een positieve manier naar zichzelf kijken een inspiratiebron voor anderen, je trekt mensen eerder aan en zij brengen dan ook graag tijd met jou door.

 

…. om trots te zijn op wat ik tot nu toe heb bereikt.


Dit is zo belangrijk, zeker omdat ik zo’n perfectionist ben. Als ik terugkijk naar de afgelopen jaren, dan heb ik ontzettend veel meegemaakt en bereikt, iets waar ik echt trots op mag zijn. Ik vind het zo zonde dat ik dat niet op dat moment zo kan voelen. Ik heb mezelf geleerd om trots te mogen zijn op wat ik heb bereikt en op wat ik doe. Ik moet mezelf er bewust van maken wat ik allemaal doe en bereikt heb, dan komt het besef. Ik denk dat het heel belangrijk is voor iedereen om dit aan zichzelf te beloven, want iedere stap die je zet is toch weer een stap. En juist de momenten die zwaar zijn, dat je eigenlijk niet meer door wilt en toch die kracht vind, zijn de momenten dat je ontzettend trots mag zijn op jezelf! Want ondanks dat je zoveel hebt geleden en het zwaar was, heb je het toch mooi gedaan.

 

…. om keuzes te maken die mij echt gelukkig maken.


Het klinkt als een cliché, maar makkelijk is anders. Soms is een keuze maken niet makkelijk, al denk je dat het niets is. Soms betekent dit dat je het leven wat je hebt moet inwisselen voor een nieuwe, dat je nieuwe stappen gaat zetten die eng zijn. Dat je uit je comfortzone moet stappen om je doel(en) te bereiken. De eerste stap om aan jezelf te beloven, is het uitzoeken wat jou echt gelukkig maakt. Waar wil jij naartoe in het leven en wat wil je bereiken? Wat maakt jou gelukkig en wat heb jij daar voor nodig om dat te bereiken?

 

…. om voor mezelf op te komen.


Laat nooit iemand over je heen lopen, je bent net zo veel waard als iedereen. Wanneer je het ergens niet mee eens bent of iets niet leuk vind, is het jouw goed recht hier wat van te vinden. Je hebt het recht om jezelf te laten horen en jouw mening te geven.

 

 

…. om mezelf te worden en te zijn.


Het leven is een grote zoektocht, het leven bestaat alleen maar uit verrassingen en keuzes maken. Wat je gelukkig maakt, welk beroep je wilt uitoefenen, wat je wilt in het leven. Het mooiste wat er is, dat ben jij zelf. Wanneer je jezelf bent en durft te zijn, haal je het maximale uit het leven.

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Jeannet (dinsdag, 16 april 2019 20:35)

  Go for it, het leven is een zoektocht, je zegt het zelf en je vindt soms dingen, waarvan je niet wist dat ze er waren. En dat is het mooie. Dank voor je betoog, gr. Jeannet

 • #2

  nicole orriens (woensdag, 17 april 2019 11:47)

  Ik vind het stuk voor stuk mooie beloftes!

 • #3

  Lindsey Beljaars (woensdag, 17 april 2019 11:56)

  Go for it! Je hebt dit prachtig geschreven x

 • #4

  Balou (donderdag, 18 april 2019 16:35)

  Prachtige beloftes, ga ervoor!�

 • #5

  Mandy (vrijdag, 19 april 2019 07:37)

  Wauw wat weer een mooie blog. Ik wou dat ik mezelf de meeste van deze dingen ook kon beloven maar dan ook echt nakomen. Maar dat lijkt me vooral heel moeilijk..

 • #6

  Kristof (vrijdag, 19 april 2019 13:47)

  Mooie blog inderdaad, iedereen zou voor zichzelf zo een lijst moeten maken.

 • #7

  Sandra (vrijdag, 19 april 2019 16:40)

  Ga ervoor! Je hebt een mooi lijstje!

 • #8

  Amylia De Schepper (vrijdag, 19 april 2019 20:27)

  Mooi, al denk ik dat je jezelf niet te veel moet beloven. Go with the flow <3

 • #9

  Joanne (vrijdag, 19 april 2019 21:58)

  Zeker goede beloftes allemaal ! Helaas kan ik lang niet altijd al deze beloftes voor mijzelf nakomen. Maar zolang je afspraken/beloftes met jezelf maakt blijf je eraan werken !

 • #10

  Janine (zaterdag, 20 april 2019 02:24)

  Wat heb je dit mooi geschreven! Het lukt je deze beloftes na te komen

 • #11

  Xarifa (maandag, 22 april 2019 12:42)

  Pff, sommige zijn best lastig om uit te voeren!

  www.enxaar.com/mijn-week-16-xaar

 • #12

  Véronique (dinsdag, 23 april 2019 08:00)

  Mooi lijstje die zo vanzelfsprekend zou moeten zijn, maar zeker niet altijd zo is.


Volg je mij al op Instagram?